Entries by angelina123

НОВО! Green Presto F1 ран хибрид на пролетна зелка!

Екстра ран хибрид на зелка  со вегетација 50 – 55 дена  после пресадување. Главите имаат тежина од 1- 1,5 кг. Главите имаат убав облик на топка со зелени листови и брзо стануваат збиени.Создава исклучително компактни глави . Се препорачува за свежа потрошувачка. Добро поднесува студено време и нема наклонетост кон процветување. Се препорачува за рано […]

НОВА сорта црвен домат Prios F1!

Последните неколку години сортата Prios F1 на холандската куќа Ergon е се подобро препознатлива како пролетна култура на црвени домати под пластични тунели во Источна Европа. Комбинацијата на тешки, униформни, јако црвени и високо квалитени плодови заедно со зачудувачката раностасност која е многу битен фактор во деловите од Источна Европа -дава сигурност дека оваа сорта […]