НОВО! Green Presto F1 ран хибрид на пролетна зелка!

green-presto

Екстра ран хибрид на зелка  со вегетација 50 – 55 дена  после пресадување. Главите имаат тежина од 1- 1,5 кг. Главите имаат убав облик на топка со зелени листови и брзо стануваат збиени.Создава исклучително компактни глави . Се препорачува за свежа потрошувачка. Добро поднесува студено време и нема наклонетост кон процветување. Се препорачува за рано пролетно производство во пластеници или на отворено поле со покривање или без покривање со агрил.